Ungla encarnada: com abordar aquesta afecció

Les molèsties derivades de l’ungla encarnada són una problemàtica comuna que pot afectar la nostra vida diària. Aquest article explora aquesta afecció, els seus símptomes i els tractaments disponibles per abordar-la.

L’ungla encarnada: una afecció incòmoda

És una afecció comuna produïda per la penetració de l’ungla al lateral de la pell. Pot ser produïda per traumatismes, fregament continu de l’ungla sobre la pell, mal tall de l’ungla, pressió constant sobre la pell. Sol ser una patologia dolorosa que cursa amb eritema, dolor i, en alguns casos, infecció.

Tractaments disponibles per l’ungla encarnada

Com a tractaments trobem dos:

  • Conservador: Es realitza a consulta i es basa en la retirada del tros d’ungla que està provocant la afecció. En la majoria de casos es soluciona ràpidament, però en altres casos s’ha de complementar amb teràpia antibiòtica, ja sigui tòpica (ungüents o cremes) o per via oral.
  • Quirúrgic: Es realitza quan falla el tractament conservador o quan la patologia es troba en un grau avançat. Aquest tractament consisteix en retirar el tros lateral de làmina unguial que provoca la afecció fins la zona de la matriu unguial, evitant que el lateral creixi més i es torni a reproduir. En alguns casos, també es realitza una petita plastia a la pell. Solen ser cirurgies que no causen molèsties significatives, amb un postoperatori senzill i una recuperació total per a la realització de la vida normal al voltant de les 2 setmanes.

En resum, l’ungla encarnada no només és un malestar físic, sinó també una preocupació estètica. Amb tractaments adequats, ja sigui conservadors o quirúrgics, aquesta afecció pot ser abordada amb èxit, proporcionant una solució efectiva i permetent una ràpida recuperació. No deixis que aquesta problemàtica afecti la teva qualitat de vida; busca la solució que millor s’adapti a les teves necessitats amb l’ajuda del teu professional de la salut.

Feu un comentari

Ves al contingut